Traditioner

Traditioner

Vi elsker traditioner

Gennem tiden har mange traditioner fået plads her i Skattekisten, og vi taler med børnene om, hvorfor vi fejrer de forskellige traditioner. Vi går op i traditionerne og både store og små går all-in på vores “fejringer” gennem året.  
  • Børnefødselsdage: Når barnet har fødselsdag, holder vi gerne barnets fødselsdag her i børnehaven. Typisk har barnet noget med det kan dele ud, fx: popcorn, figenstænger, boller, pizzasnegle, frugt, mv .Vi holder som regel fødselsdage til frugt altså fra kl 14.00 til 14.30 eller om formiddagen. Vi har for nuværende ikke mulighed for at komme hjem til fødselsdag. Man må gerne holde fødselsdag i privat regi. Invitationer må ikke uddeles gennem børnehaven.
  • Fastelavn: Vi klæder os ud, “slår katten af tønde”, vi klipper/klistrer, laver masker mv.
  • Påske: Gæk, gæk, gæk. Vi laver påsketing og påskelege, sår karse og laver gækkebreve. Og har påskefrokost hvor påskeharen måske kommer på besøg!
  • Sankt Hans: Til Sankt hans laver vi en heks, og taler om hvad det betyder at holde Sankt Hans.
  • Halloween: Ugen op til halloween pynter vi op, bager og gør klar til af slutte af med en u´hyggelig fest, hvor man kommer klædt ud og sammen spiser vi noget u`lækkert. Op til halloween festen inviterer vi forældre til en kop kaffe og udskæring af græskar, hvor alle selv kommer med et græskar, de kan skære ud mens vi hygger med kaffe/te og kage. Græskarret indgår efterfølgende i vores flotte og lidt uhyggelige udsmykning, der møder én om fredagen, når det er festdag. Kom gerne tidligt og få hele det flotte lysshow med!
  • Jul: Hele december holder vi julestue, synger og leger julelege. Hvert år flytter der nogle små drillenisser ind, og de vil så gerne besøge børnene på skift. Med i deres kuffert er der en lille bog, hvor forældrene skriver lidt om hvad nisserne har oplevet og så læser vi det dagen efter til julesamling. Vi laver også fine julegaver til forældrene. Ligeledes holder vi en julehygge morgen, hvor forældre kan komme ned og spise morgenmad, og sammen med deres barn lave en juledekoration. Og lige inden vi alle tager på juleferie holder vi en børne julefrokost.
Traditioner